CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 30.01.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci zasáhli v Potůčkách na Karlovarsku

Včera 29.1. 2009 Celní ředitelství Plzeň zrealizovalo prohlídku bytových i nebytových prostor ve dvou objektech v obci Potůčky. Prohlídky se týkaly jedné prodejní haly a domu. V horním patře domu je byt, v přízemí prodejna, herna, bar a ve sklepních prostorách noční club. Povolení a příkaz k prohlídkám veškerých prostor získali celníci na základě podezření, že se v objektech skladuje nelegální zboží a dochází k trestné činnosti.
Při prohlídkách se skutečně našlo velké množství nelegálního zboží. Celkem bylo zajištěno 567.800 kusů nekolkovaných cigaret. Únik na spotřební dani z cigaret činí 1 milion 141 tisíc korun. Cigarety byly nalezeny v mnoha místnostech v celém objektu.
Ve sklepní části byl nalezen sklad pirátských nosičů, ve kterém se našlo 10.222 kusů CD a DVD. V půdních prostorách nad prodejnou bylo nalezeno 5.129 kusů padělků textilu a obuvi. Celková škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví ze zajištěného zboží činí téměř 17 milionů korun.
Včerejší akce celní správy potvrdila, že skladování a prodej nelegálního zboží probíhá v poslední době novou skrytou formou, ze stánků se přesouvá do provozoven nabízejících nejrůznější služby. Celní správa proto tímto směrem zaměří kontrolní činnost. 


 

     


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky